Akademik Birimler

Icon

İSLAMİ İLİMLER FAKÜLTESİ

Icon

DOĞA BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

Balıkçılık Bölümü
Icon

TURİZM FAKÜLTESİ  
 

BALIKÇILIK DEPARTMANI

Ekonomik Kalkınmayı Hedefleyen Modern Balıkçılık Eğitimi

Genel olarak Filipinler ve özelde de Mindanao bölgesinde, insanların en fazla çalıştığı sektör balıkçılıktır. Ancak, bu kadar insanın çalıştığı bu güzel sektör, modern ve bilimsel teknikler- sınırsız nimetleri ile bilimin imkanlarını birleştirmek istiyoruz. Bu nedenle, bölgenin ihtiyacı olan, teknik yönden güçlü ve donanımlı bir fakülte eğitimi vereceğiz. Protokol gereği, BARM Tarım Bakanlığı Balıkçılık Genel Müdürlüğü’nün laboratuvarları öğrencilerimizi, staj için kabul etmeye, hazır.

Öğrencilerimiz Türkiye’de ve Avrupa’nın diğer ülkelerinde gelişmiş balıkçılık staj imkanlarına sahip.

BALIKÇILIK DEPARTMANI ÖĞRETİM ÜYELERİ

  1. Dr. Macmod D. MAMALANGKAP (DEKAN)
  2. Hairodin T. ARAP,
  3. Norhainie a. PENDULAT
  4. Radma A. ESMANI
  5. Pendatun Salih PATARASA
  6. Ayda KATO

TURİZM İŞLETMECİLİĞİ DEPARTMANI

Türkiye ve Avrupa da İş ve Staj İmkanı

Dünyanın en güzel tabiatının bulunduğu yerler arasında, Mindanao adası da sayılmakta. Ancak, bu güzel bölge, yeteri kadar tanınmaması ve yetişmiş eleman eksikliği nedeniyle, dünyadaki “Turizm pastası”ndan faydalanmamıştır. İşte bu nedenle, geleceğin meslekleri arasında sayılan “Turizm işletmeciliği” gerek bilim ve gerekse de diğer enstürümanlarının eksikliği tamalayacak. BTEA size, bu güzel “Bacasız fabrikaları” işletmecilerini yetiştirmek için sizi bekliyor. Hem Türkiye’de hem de Avrupa’nın diğer ülkelerinde de, staj imkanına sahip olacaktır. BTEA, “Turizm işletmeciliği” eğitimini vermenin onurunu yaşıyor.

TURİZM DEPARTMANI

  1. Dr. Thomas SEBEN (DEKAN)
  2. Öğr. Üyesi Şarima KİKAY
  3. Öğr. Üyesi UA Hukukçu

Muhammed GACEM (Cezair)

  1. Öğr. Üyesi Mohamad Hamdan MALAWAN

İSLAMİ ARAŞTIRMALAR DEPARTMANI

Akademik ve Araştırmacı Seviyede Arapça Hazırlık Eğitimi

Rahmet ve merhamet dini olan İslamın tüm güzelliklerinin araştırılması, kaynağına inilmesi ve öğretilmesi, büyük bir onur. Ancak, “İslami araştırmalar departmanları” nın en büyük problemi, mezunların Arapça dilini öğrenememeleri. Bu nedenle, yurtdışı öğretim üyelerinin takviyesi ile, ilk yılında “Arapça hazırlık sınıfı” açarak bu eğitime başlıyoruz. Öğrencilerimiz, arapça dilini çok iyi öğrenecekler. Dünyanın değişik ülkelerine hem araştırma için, hem de akademik çalışmalar için gidecek ve Türkiye ile arap ülkelerinde değişim programı ile dilini çok geliştirecek. Sevgili öğrencilerimiz, ilk defa bir üniversitede, yurtdışından Arap öğretim üyeleri gelmiştir. Gelin, bu güzel departman ile güzel bir eğitim alalım.

İSLAMİ ARAŞTIRMALAR DEPARTMANI ÖĞRETİM

ÜYELERİ

  1. Dr. Yusuf ACAMAN (DEKAN)
  2. Dr. M. REFIK KORKUSUZ (Türkiye)
  3. Dr. Fetiha GACEM (Cezair)
  4. Abdulhady DAGIT
  5. Rushdy Sulaman
  6. Muhammed EMIR
  7. Muhammed GACEM (Cezair)